Hier vind je informatie over hulpverleningsinstanties en organisaties die slachtoffers van seksueel geweld ondersteunen.
Een landelijk netwerk van centra waar slachtoffers van seksueel geweld 24/7 terecht kunnen voor hulp en ondersteuning.
Bezoek de website
Ben je slachtoffer geworden van aanranding of zelfs verkrachting? Als je hulp of advies wilt, kun je bellen met de Hulplijn Seksueel Misbruik.
Bel: 0900 9999 001 | Bezoek de website
De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar die in vertrouwen willen praten over álles wat ze bezighoudt. Bellen is gratis. Als je belt hoef je je naam niet te noemen en het telefoonnummer verschijnt ook niet op de telefonrekening van je ouders.
Bezoek de website
Een organisatie die slachtoffers van misdrijven ondersteunt, waaronder slachtoffers van seksueel geweld.
Bezoek de website
De officiële website van de Nederlandse politie met informatie over de organisatie, nieuws, politiebureaus, wijkagenten, opsporing en tips. Er is ook veel informatie over seksueel geweld en het proces van aangifte doen te vinden. De politie kan je helpen.
Bezoek de website
Een netwerk van de Nederlandse politie dat zich inzet voor de belangen van de LHBTI+ gemeenschap.
Bezoek de website
The Safe Space Club biedt begeleiding en hulp voor slachtoffers van seksueel geweld vanuit ervaringsdeskundigheid.
Bezoek de website
Expertise Centrum Seksuologie biedt diagnostiek behandeling voor personen die seksueel trauma hebben meegemaakt. Ze werken daarin samen met het Centrum Seksueel Geweld en bieden onder andere EMDR, cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie en psychotherapie. Binnen de behandeling is expliciet aandacht voor het herstel van seksueel plezier en genot.
Bezoek de website
Een landelijke expertisecentrum voor diagnostiek en behandeling van mensen met complexe psychotraumaklachten (zoals PTSS). Gespecialiseerde behandelaars helpen mensen en hun naasten zoveel mogelijk te herstellen. Voorop staat dat de kwaliteit van hun leven merkbaar verbetert.
Bezoek de website
Hier vind je informatie over instanties die slachtoffers kunnen helpen bij juridische procedures, zoals aangifte doen bij de politie en het aanvragen van een schadevergoeding.
Het Juridisch Loket geeft gratis juridisch advies aan personen met een laag inkomen en weinig vermogen. De adviezen liggen op alle rechtsgebieden.
Bezoek de website
Een netwerk van advocaten die zich inzetten voor de belangen van slachtoffers van seksueel geweld en ander geweld.
Bezoek de website
Hier vind je informatie over instanties die voorlichting geven over seksueel geweld en preventie daarvan, zoals scholen en andere educatieve instellingen.
Menaswell zet zich in voor mannen, trans personen en mensen die zich als non-binair identificeren die seksueel geweld hebben meegemaakt. Op de website kun je terecht voor informatie over seksueel geweld. Je kunt er ook verhalen van slachtoffers lezen.
Bezoek de website
Een organisatie die voorlichting geeft over seksualiteit en seksueel geweld, en zich inzet voor seksuele gezondheid en gelijke rechten.
Bezoek de website
Een organisatie die scholen ondersteunt bij het creëren van een veilige leeromgeving, waaronder het voorkomen en aanpakken van seksueel geweld.
Bezoek de website
Wij zijn M is een stichting die het taboe rondom seksueel misbruik wil doorbreken.
Bezoek de website
Hier vind je informatie over instanties die specifieke ondersteuning bieden aan ouders en naasten van slachtoffers van seksueel geweld, zoals informatie over hoe zij hun kind of naaste kunnen ondersteunen.
De Oudertelefoon biedt iedere opvoeder ondersteuning en een luisterend oor.
Bezoek de website
Je vindt hier algemene informatie en een overzicht van hulpverlenende organisaties.
Bezoek de website
Hier vind je informatie over instanties die slachtoffers kunnen ondersteunen bij het verkrijgen van financiële middelen, bijvoorbeeld voor medische kosten of juridische bijstand.
Een fonds dat financiële ondersteuning biedt aan slachtoffers van geweldsmisdrijven, waaronder seksueel geweld.
Bezoek de website